De blir skyttekungar i Handbolls-VM

/, Nyheter, Speltips/De blir skyttekungar i Handbolls-VM

De blir skyttekungar i Handbolls-VM

På torsdag kastar Tyskland igång mästerskapet mot Korea och det krävs inte någon djupare handbollskunskap för att räkna ut att Uwe Gensheimer kommer kasta in ett par bollar. Frågan är dock vilka som skyttekungar i de största landslagen hos våra grannländer? Vi har svaren:

Sverige

Nicklas Ekberg är det naturliga valet här. Han spelar i anfallet som högersexa och är kapten i landslaget. Har det tredje bästa målsnittet i den blågula tröjan. Han kommer få mest speltid i laget och i egenskap av kapten kommer han bli den som tar avslut i nerviga lägen.

Island

Gudjun Valur Sigurdsson – en annan vänstersexa som gjort över 1700 landslagsmål. Öser in mål klubblagen Rhein-Neckar Löwen och har en snitt på 5,28 mål per match i landslagen. Är med sin ålder på 35 år så klart på nedgång men å andra sidan finns det mycket rutin i den här kroppen.

Sigurdsson utgår från VM med en knäskada!

Norge

Sander Sagosen blev nyligen utsedd till världens bästa handbollsspelare och är en mittnia som kommer få maximalt med speltid för Norge. Gör mål på rulle i klubblagen PSG och har visat väldigt fin form inför VM. Blev månadens spelare i oktober och var norges överlägset bästa målgörare i genrepen.

Tyskland

Uwe Gensheimer är tyskarnas klarast lysande stjärna på handbollshimlen. Blev tysk mästare 2016 med Rhein-Neckar Löwen innan flytten till PSG där han vunnit ligan två säsongen i rad. Han är en vänstersexa med sinne för mål. Gjorde 9 kassar mot Montenegro och 7 mot Slovenien i tyskarnas genrep. Kanonform med andra ord.

Danmark

Det finns ingen lika given skytteligavinnare som Mikkel Hansen. Han är själva navet i det danska maskineriet och presterar inte Hansen, då presterar inte Danmark. Har gjort imponerande 895 mål på 189 landslagsmatcher och har blivit utsedd till turneringens mest värdefulla spelare i VM 2013 och OS 2016. Tyvärr för Danmarks del så missade Mikkel Hansen genrepen p.g.a skada. Enligt danska media ville man inte chansa, så vi kan förbereda oss på att han kommer till VM frisk och kry.

Vill du satsa pengar på att vem som blir skyttekung i VM? Klicka här.

Facebook Comments
2019-01-08T19:35:50+00:00