Handbolls-VM: Inför finalen

/, Nyheter/Handbolls-VM: Inför finalen

Handbolls-VM: Inför finalen

Det är två av världens bästa hanbollsnationer, två av världens bästa spelare och två av världens bästa målvakter. Värdnationen Danmark tar emot Norge i Royal Arena kl. 17.30 i slaget om Norden.

Danmark får tillbaka Hans Lindberg i laget som till vardags är lagkamrat med Mattias Zachrisson i Fuchse Berlin. I övrigt är båda trupperna intakta och det bäddar för en rafflande final.

Hansen vs Sagosen

Norges Sander Sagosen blev innan Handbolls-VM utsedd till årets bästa handbollsspelare och visst är det svårt att tvivla när han burit fram sitt landslag till final. Sander är mittnia och spelar till vardags i PSG. Bredvid sig i anfallet i PSG har han Mikkel Hansen som idag står på andra sidan banan. Det här blir en kamp om vem som är världens bästa offensiva spelare. Hansen har gjort 65 mål mot Sagosens 48. Norrmannen har däremot överlägsen flest assist i turneringen med hela 45 stycket – att jämföra med Hansen som gjort 33. I den totalt poängligan leder dock Mikkel Hansen med 98 poäng mot Sagosens 93. Upp till bevis ikväll!

Christensen vs Landin

Här har vi två målvakter som vet hur man täpper till. Espen Christensen i det norska målet leder målvaktsligan med en räddningsprocent på 39% mot Landins 38%. Landin har däremot gjort hela 72 räddningar vilket placerar honom på en andraplats i turneringen efter Kroatiens Marin Sego som gjort 73 räddningar. Om Landin gör en lika bra insats som mot Sverige, då kommer det inte ens att räcka med att ha Sander Sagosen i det norska laget.

Danmark favoriter

Enligt spelbolagen ger man Danmark en vinstchans på ca 66% vilket motsvarar oddset 1,50. Håller du med? Bethard har marknadens högsta odds på matchen: KLICKA HÄR FÖR ATT SPELA!

Matchen börjar kl. 17.30 och sänds på TV3.

Facebook Comments
2019-01-27T12:03:11+00:00