Stjärnans hårda dom mot handbolls-VM: ”Vi måste tänka på spelarnas hälsa”

/, Nyheter/Stjärnans hårda dom mot handbolls-VM: ”Vi måste tänka på spelarnas hälsa”

Stjärnans hårda dom mot handbolls-VM: ”Vi måste tänka på spelarnas hälsa”

Danmark tog hem guldet i handbolls-VM 2019 i övertygande stil. Det danska laget vann samtliga tio matcher på mindre än 17 dagar men nu höjs kritiska röster från tunga namn inom handbollen som menar att man behandlar spelarna som köttvaror och sätter deras hälsa i andra hand.

Det var många spelare som fick lämna turneringen i förtid vilket inte minst Sverige fick erfara när nyckelspelaren Jim Gottfridsson ådrog sig en skada i gruppspelet. Men Sverige var inte enda laget som tog stryk av det tuffa spelschemat. Spanien tvingades skicka hem Daniel Sarmiento och Dani Dujshebaev samtidigt som Frankike tvingades avsluta turneringen utan Cyril Dumoulin och Cedric Sorhaindo.

Hård kritik från Vincent Gerard

För Sverige och Danmark var spelplatserna inget större problem. Spelplatserna i Herningen och Köpenhamn passade perfekt men för Frankrike var det en annan femma. Fransmännen tvingades nämligen spela i fyra olika städer, vilket fått stjärnmålvakten Vincent Gerard att reagera.

-Vi måste få ett stopp på den här cirkusen och sluta tro att spelare kan spela tio matcher på två veckor och byta spelplats de spellediga dagarna, vi är inga köttvaror, säger Gerard till sport.fr.

Han passar samtidigt på att skicka en känga till tv-bolagen.

-Tv är självklart viktigt men vi måste också tänka på spelarnas hälsa.

Frankrike slutade på tredjeplats i handbolls-VM 2019 efter att ha besegrat värdnationen Tyskland i bronsmatchen.

Facebook Comments
2019-01-30T17:03:40+00:00