Sverige klara för handbolls VM 2019 i Japan!

/, Nyheter/Sverige klara för handbolls VM 2019 i Japan!

Sverige klara för handbolls VM 2019 i Japan!

Det blev inte mycket till spänning i den avgörande playoff-matchen till handbolls VM 2019 i Japan. Sverige slog Slovakien med 45-24 och över två matcher blev resultatet förkrossande 78-42 till svenskorna. Nu väntar en större uppgift i Japan.

Det var aldrig någon fara på taket. Sverige säkrade mer eller mindre avancemanget redan på hemmaplan i första mötet men det var på nationaldagen man satte spiken i kistan. Mikaela Mässing imponerande med nio mål men även Johanna Brundens fantastiskt målvaktsspel måste nämnas.

Målet att gå så långt som möjligt

Förbundskapten Henrik Signell vill inte sätta upp några direkt mål i VM. Men poängterar att Sverige alltid bör kvalificera sig till handbolls VM och väl där kan allt hända.

– Det känns riktigt bra att vi ska till VM. Vår ambition är alltid att vara med i mästerskapen och gå så långt som möjligt där, säger Signell till handbollslandslaget.se.

Flera nordiska lag kvalade in

Flera lag blev klara i dagarna. Serbien, Slovenien, och Spanien bokade sina biljetter samtidigt som Sverige. Sedan tidigare är även Danmark och Norge klara vilket bäddar för heta derbyn. Handbolls VM 2019 i Japan kastas igång den 30 november och fortlöper i två veckor, fram till den 15 december.

Facebook Comments
2019-06-07T13:53:35+00:00