Sveriges medaljdrömmar borta

/, Nyheter/Sveriges medaljdrömmar borta

Sveriges medaljdrömmar borta

Vid ett tillfälle hade Sverige den tremålsledning som behövdes för avancemang men en storspelande Niklas Landin Jacobsen i det danska målet ville annat.

Förutsättningarna inför matchen var glasklara, Sverige behövde vinna med minst tre mål och till en början såg det ljust ut. Andreas Palicka storspelade i första halvlek samtidigt som Zachrisson och Tollbring skötte offensiven. Danmark bytte från 6-0-försvar till 5-1-försvar till andra halvlek – efter 15 minuter hade de återtagit ledningen

Fick inte igång Lukas Nilsson

Den hårdskjutande 22-åringen från Ystad fick en riktigt trevande start på matchen med tre-fyra missade avslut. Efter tio minuter blev han förvisad till bänken och fick inte göra ett enda mål i matchen. Att inte Nilsson spelade resten av matchen kan också ha att göra med den skada han ådrog sig mot Norge, men oavsett var det ingen optimal matchstart.

Niklas Landin Jacobsen matchen spelare

Inte helt oväntat fick danske målvakten Niklas Landin priset som matchen bästa spelare. Han var emellenåt omänsklig i målet och det satte sig i huvudet på de svenska spelarna. Landin har totalt en räddningsprocent på 39% under handbolls-VM vilket placerar honom på en fjärdeplats i mästerskapet.

Sverige får nu spelar om plats 5 och 6 mot Kroatien. Match spelas på lördag med start klockan 20.30.

Facebook Comments
2019-01-24T08:35:21+00:00